Christian Andersen bliver gift med Ane Johanne fra Grauballe, og de driver sammen kroen. Men tiderne ændrer sig, og pramfarten ebber ud, da jernbanen overtog transporten af gods.
I 1871 kom jernbanen Århus - Skanderborg - Silkeborg, og i 1908 kom Silkeborg - Langåbanen, så pramfarten uddøde langsomt.
Christian og Johanne får 3 børn Anders, Peder og Ane Elenora.
Anders dør som kun 24-årig, officielt af den Spanske syge, men lokale historier fortæller at han drak af en ølflaske med en slags kemikalie.
Peder uddanner sig til sagfører, men Ane forbliver livet igennem på sit fødested.
Christian dør i 1930 og Johanne driver kroen videre sammen med datteren Ane indtil
1948 hvor også moderen dør
Ane og Peder arver så kroen, men Peder overlader hovedsageligt driften til Ane.
Ane blev kendt som "Ane i Krowen" og hende vil vi gerne mindes. Ikke mindst for hendes gode mad, men også for hendes store omsorg for sine medmennesker. Vi har mange gange hørt fortalt, hvordan folk kom ind i Anes køkken for at nyde varmen fra hendes store komfur, hendes dejlige jyske mad eller få en kaffepunch og nyde et slag kort.
Ane forblev ugift og drev kroen frem til oktober 1966. Det siges, at hun på et tidspunkt havde en bejler, men han var ikke god nok ifølge forældrene.
Herefter flyttede hun ca. 50 meter væk fra kroen, i et lille hus - Annekset - hun havde ladet bygge.
Der var efterfølgende forskellige forpagtere, som Ane hjalp, men da Peder dør i 1973 går der kun få måneder før også Ane sover ind. Det siges at de havde et særligt tæt forhold.
Herefter arver Peders 2 sønner, Carsten og Peder kroen. I 1981 skulle der en ny forpagter til og her kommer Svostrup Kros nuværende ejer Niels Løgager på banen.
Efter 4 år overtaler Niels Løgager brødrene til at sælge sig kroen. Det må have været en meget svær beslutning at tage for de 2 brødre, da kroen havde været i slægtens eje i 172 år.
Niels Løgager har i de 35 år, der er gået siden, løbende restaureret hele kroen og lavet et mindre museum med alverdens antikviteter og finurligheder fra de gamle dage, da Ane huserede på kroen.
At Ane var glad for kroen og stadig følger med i, hvad der sker, kan gæster og personalet fortælle om. Ikke sjældent opleves, at "glemte" stearinlys pustes ud og trin i biblioteket, selvom der ikke er gæster. Så mon ikke Ane stadig følger med i, hvad der sker.
Historien er fortalt af Niels Løgager, Erna og Anders Peter fra Annex Gården,
samt Arkivleder Tage Franck fra Lokalhistorisk Arkiv i Gjern.